Johnny Aalders Ondersteunend begeleider

Johnny werkt sinds september 2021 als ondersteunend begeleider bij Statera. Hij volgt daarnaast de HBO- opleiding Social Work op de Hanze Hogeschool in Groningen. Hiervoor heeft hij de mbo-niveau 4 opleiding Sport en Bewegen met het BOS (buurt onderwijs sport) profiel afgerond.  Tevens beschikt Johnny over de diploma’s voor skileraar.

Johnny besteedt zijn vrije tijd graag aan sporten. Hij voetbalt sowieso 3 keer per week. Wanneer er nog meer vrije tijd over blijft voegt hij hier graag fitness, fietsen en tennissen aan toe.

Johnny heeft tijdens zijn opleiding Sport en Bewegen stage gelopen bij de Entree Opleiding in Groningen. Hier heeft hij kennis gemaakt met een brede doelgroep en is zijn interesse gewekt voor het werken met jongeren met ‘afwijkend’ gedrag.

Tijdens de begeleiding probeert Johnny een antwoord te krijgen op de vraag wat zit er achter dit gedrag? . Wanneer je het antwoord op deze vraag weet kan je volgens Johnny het gedrag beter verklaren en begrijpen, waardoor je volgens hem de jongere beter kan helpen.

Johnny behandelt de jongeren hoe hij ook graag zelf zou willen worden behandelt. Hij vindt het belangrijk dat jongeren leren door fouten te maken en kijkt samen met hun naar zijn/haar kwaliteiten. Deze kwaliteiten zet hij vervolgens samen met de jongere in om een plek terug te vinden in de maatschappij.

 

< Terug naar alle medewerkers