Roelof Vos Gedragswetenschapper

Roelof werkt sinds mei 2019 als gedragswetenschapper bij Statera.

Na het behalen van zijn Orthopedagogiek opleiding werkte hij jarenlang als onderzoeker, methodiekontwikkelaar, docent, studiecoördinator en bestuurssecretaris aan de RUG. Binnen zijn eigen praktijk gaf hij groepstherapie, individuele therapie, cursussen en ondersteuning bij het opstellen van beleid voor diverse organisaties.

Roelof vertelt: ’’Iedereen heeft in zijn leven zorg en ondersteuning nodig, dat is normaal. Als het goed is krijgen wij die zorg en ondersteuning van onze omgeving: onze ouders, onze familie en onze vrienden. Er zijn situaties dat die ‘alledaagse’ zorg niet toereikend is. Dan is de zorgbehoefte zo bijzonder dat die (tijdelijk) niet vervuld kan worden zonder toegewijde en professionele hulp. Bij goede zorg staat de relatie centraal: de zorgverlener en de cliënt leren elkaar kennen, ontmoeten elkaar als mens, raken elkaar, vinden gemeenschappelijke gronden, experimenteren en evalueren. Cliënt en zorgverlener ontwikkelen zich en groeien in en door de relatie die ze met elkaar hebben. Dit is de enige manier om maatwerk te leveren; zorg en begeleiding die echt aansluiten op de cliënt’’.

De kennis en ervaring die Roelof door de jaren heen opdeed hebben geleid  tot een brede basis om vanuit daar cliënten verder te helpen richting een mooie toekomst.

< Terug naar alle medewerkers