TRAJECTEN VAN STATERA

AMBULANTE BEGELEIDING

Heb jij het ook niet altijd even makkelijk? Moeite met opstaan, een planning maken of bijvoorbeeld iets schoonmaken? Heb je wel eens ruzie thuis of vind je het lastig om met andere mensen om te gaan?
Kan je lastig huiswerk plannen, of ben je bijvoorbeeld gevoelig voor een verslaving? Statera kan jou op een rustige en respectvolle wijze hiermee ondersteunen.

Ambulante begeleiding is begeleiding bij jongeren in de thuis situatie. 


Statera ondersteunt jongeren op allerlei verschillende manieren. Sommige jongeren hebben behoefte aan een beetje extra ondersteuning op het pad richting zelfstandigheid. De vorm en hoeveelheid van de begeleiding is mede te bepalen door de jongeren zelf, en wordt aangepast aan de behoefte van de jongeren. Wij ondersteunen jongeren op een veilige manier zodat zij zich op hun gemak voelen in hun eigen situatie. 

De hulpverlening van Statera wordt altijd gecombineerd met aandacht voor school, stage, dagbesteding en/of werk. Een goede planning zorgt voor zingeving en is belangrijke voor de toekomst. Als het nodig is betrekken wij in overleg met de jongeren belangrijke anderen. 

FASEHUIZEN

Sommige jongeren beschikken nog over onvoldoende vaardigheden of zijn nog te jong om zelfstandig te kunnen wonen. Voor die jongeren beschikt Statera over fasehuizen (woningen). Deze huizen staan in Marum en Zevenhuizen. Hier kunnen jongeren onder begeleiding gericht werken aan hun zelfstandigheid, zodat ze in de toekomst op zichzelf kunnen gaan wonen. Overdag volgen de jongeren een traject richting school, stage, werk of dagbesteding. Met behulp van een persoonlijk plan werken we doelgericht aan zelfstandigheid. In dit plan komen praktische zaken aan bod zoals bijvoorbeeld hygiëne, sociale vaardigheden, budgetteren en structuur aanbrengen in de dag. Jongeren die bij Statera wonen hebben geen verplichte uitstroom datum, door voldoende motivatie en zelfstandigheid krijgen jongeren de mogelijkheid om door te groeien naar een zelfstandige woning via Statera. Op deze manier kunnen jongeren de beleiding afbouwen en uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk wonen. 

Statera is 24 uur per dag bereikbaar. We leveren zorg op maat binnen onze trajecten. En dat betekent dat zorg niet alleen overdag nodig is, maar soms ook ’s nachts of in het weekend. Om hulp te kunnen bieden bij problemen waarbij begeleiding vereist is, zijn we altijd bereikbaar.

 

KLANTTEVREDENHEID

Wij vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. Wij vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In mei 2023 beoordeelden ze Statera met een 7,6.

  • De belangrijkste resultaten zijn:

  • Alle cliënten voelen zich serieus genomen door de begeleider (100%).
  • Alle cliënten geven aan dat begeleiders zaken op een begrijpelijke manier uitleggen (100%).
  • Alle cliënten geven aan dat hij/zij goed wordt geholpen bij zijn/haar problemen/beperkingen (100%).
  • De meeste cliënten geven aan dat zij het gevoel hebben dat zij beter functioneren, minder klachten ervaren en beter met hun problemen om kunnen gaan in vergelijking met 12 maanden geleden (80%).

Wil je meer weten over statera?